De dubbel DVD 65 jaar Hengelose Revue Historie kunt u bestellen via

De speeldata voor de revue 2022 zijn 28, 29, 30 januari en 2, 3 en 4 februari 2022.

De titel voor de nieuwe revue is “Hoge Nood”.


 

Klik hier om ons te sponsoren

Voor mensen die moeilijk naar het theater kunnen verzorgen wij gezellige middagen in ons mooie revuepand aan de Torenlaan 5-3  in Hengelo  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Henk Kiewik tel: 074-2776603.


 

Geschiedenis

Geschiedenis

hengelose_revue_foto-1953

Wij zijn een revuegezelschap uit Hengelo (O) en bestaan al sinds 1953. Toen was de naam nog ‘t Hengelo-Revue-gezelschap. Dat jaar organiseerde de voetbalvereniging HVV Hengelo een gezellige avond voor haar leden ter ere van het 45 jarig bestaan van de HVV Hengelo. Het succes was zo groot dat de organisatie besloot om jaarlijks een dergelijke grote feestavond met toneel, dans en veel muziek te organiseren en was de geboorte van de Hengelose revue een feit. Leden van toen waren o.a. Ben Vos (oprichter), Jan Schuurman, Gerard Hekhuis, Wim ten Brinke, Albert Timmers en de dames Koers-Aman, Ensing en Stubbe.

De voorstellingen

Tot en met 1962 vonden de voorstellingen plaatst in het “eigen gebouw” en van 1963 tot en met 1978 in het “verenigingsgebouw der Machinefabriek Stork & Co”. In het jaar 1978 werd een grote stap gemaakt door de Hengelose revue en werden de voorstellingen jaarlijks gegeven in de schouwburg van Hengelo, het “Concertgebouw”. Helaas moest het concertgebouw wegens ouderdom plaatsmaken voor een nieuw theater en werd de sloop van het concertgebouw gestart in 1997. De bouw zou volgens officiele planning 2 jaar in beslag nemen. Een paar jaar zonder schouwburg stelde de Hengelose revue voor een enorme uitdaging. Een aantal jaren niet spelen was geen optie en duizenden bezoekers in een klein zaaltje was ook geen optie. Na veel wikken en wegen en de nodige gesprekken werd besloten om uit te wijken naar het Expo center in Hengelo. Daar werd door de Hengelose revue een compleet en uniek theater gebouwd en een tribune voor 1200 bezoekers. De eerste voorstelling in het Expo center (1998) was er 1 uit een reeks van 4. Het door ons gebouwde theater bleef niet onopgemerkt en artiesten als Herman Finkers en Ernst Daniël Smit gaven hun voorstellingen in ons eigen theater…..een uniek gebeuren voor Hengelo.

De geplande bouw van wat het Rabotheater ging heten, liep ernstige vertraging op en zou uiteindelijk bijna 5 jaar duren.
In 2002 kon de Hengelose revue haar 1e voorstelling weer geven in een theater..het Rabotheater. Ongeveer 4000 bezoekers genieten ieder jaar van een echte Twentse revue.

In 2017 is de naam Rabotheater veranderd in Schouwburg Hengelo.